Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018
Home / Έρχεται ο πελαργός / Τα Νοσοκομεία ασφαλέστερα από ότι τα Σπίτια για τις γεννήσεις

Τα Νοσοκομεία ασφαλέστερα από ότι τα Σπίτια για τις γεννήσεις

Μια νέα ανάλυση δείχνει ότι η γέννηση σε ένα νοσοκομείο είναι πολύ ασφαλέστερη από ό, τι η γέννηση ενός μωρού στο σπίτι ή σε ένα ανεξάρτητο μαιευτικό κέντρο.Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για την περίοδο 2006 – 2009 με σχεδόν 14 εκατομμύρια γεννήσεις, συμπεριλαμβανομένων 130.000 παραδόσεων που δεν έλαβαν νοσοκομειακή περίθαλψη. Τα αποτελέσματά τους εμφανίζονται στην ηλεκτρονική έκδοση του «The American Journal of Obstetrics & Gynecology».Εξέτασαν τόσο τους πρόωρους θανάτους (μέσα σε επτά ημέρες από τη γέννηση) όσο και τους θανάτους των νεογνών (εντός 28 ημερών), μεταξύ μονήρων τελειόμηνων βρεφών, χωρίς συγγενείς δυσπλασίες. Βάσει των δεδομένων που συλλέχτηκαν, τα μωρά που γεννιούνται έξω από τα νοσοκομεία είχαν υψηλότερα ποσοστά θανάτου.

Πάνω από όλα, τα μωρά που παραδίδονταν από τις μαίες στο σπίτι είχαν σχεδόν τετραπλάσιο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με εκείνα που παραδίδονταν από τις μαίες εντός νοσοκομείου, με τον κίνδυνο να είναι υψηλότερος εάν η γέννα για την γυναίκα ήταν η πρώτη. Με 25.000 γεννήσεις να πραγματοποιούνται ετησίως στο σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό σημαίνει περίπου 23 επιπλέον θάνατοι νεογνών ετησίως.

Τα μωρά που παραδίδονταν από τις μαίες στα ανεξάρτητα μαιευτικά κέντρα είχαν πάνω από το διπλάσιο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με εκείνα που παρέχονταν από τις μαίες στα νοσοκομεία.

Σε σύγκριση με τη μαία που παρακολούθησε τις γεννήσεις στα νοσοκομεία, ο γιατρόςείχε υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, σχεδόν σίγουρα επειδή οι πιο περίπλοκες γεννήσεις αντιμετωπίζονται από τους γιατρούς.

Όταν άλλοι χειρίζονται τον τοκετό – αστυνομικοί, οδηγοί ταξί και ούτω καθεξής – το ποσοστό θανάτου ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερο από αυτό των γεννήσεων σε νοσοκομείο.

Οι ερευνητές γράφουν ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι σχεδόν βέβαιο ότι υποτιμούν τα πραγματικά ποσοστά θανάτου των νεογνών που γεννιούνται στο σπίτι και τα ανεξάρτητα μαιευτικά κέντρα, επειδή τα βρέφη με επιπλοκές μεταφέρονται συχνά σε νοσοκομεία, και το C.D.C. μετρά κάθε μεταγενέστερο θάνατο ως αποτέλεσμα του νοσοκομείου.

Ο επικεφαλής συγγραφέας δρ Amos Grunebaum, καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας στο Ιατρικό Κολλέγιο Weill Cornell, αποθαρρύνει έντονα τον τοκετό στο σπίτι.

«Πρέπει να κάνουμε τα νοσοκομεία να παρέχουν μερικές από τις ανέσεις που έχει κανείς στο σπίτι», είπε. «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα νοσοκομεία όπως τα σπίτια, αντί να κάνουμε τα σπίτια όπως είναι τα νοσοκομεία»

Πηγή: The New York Times

Δείτε Επίσης

Video- Συμβουλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – Dr. Παναγιώτης Θεοφανάκης

Ο μαιευτήρας χειρουργός γυναικολόγος Dr. Παναγιώτης Θεοφανάκης, αριστούχος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Umberto Ρώμης και Αθηνών, διατηρεί ...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Twitter
YouTube