Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017
Home / ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ / κρεατικά / Αρνί εξοχικό κάπως διαφορετικό

Αρνί εξοχικό κάπως διαφορετικό

Αρνί εξοχικό κάπως διαφορετικό

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα περίπου

Συνταγή για 5-6 άτομα

Υλικά:

1 κιλό αρνάκι

500γρ πατάτες

1 φλιτζάνι του καφέ αλεύρι

250γρ. αρακά

100γρ βούτυρο

1 πράσο

2 καρότα

3 κρεμμύδια ξερά

αλάτι, πιπέρι

λίγο μοσχοκάρυδο

½  ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

 

Προετοιμασία:

Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

 

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε το κρέας, μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας, 2 ποτήρια νερό και σκεπάζουμε το τηγάνι μας με ένα καπάκι αφήνοντας το φαγητό μας σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου για 45 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα.

 

Σημείωση:

Το φαγητό μας μόλις τελειώσουμε την διαδικασία του σοταρίσματος μπορούμε να τελειώσουμε το μαγείρεμά του βάζοντας το στη γάστρα και ψήνοντάς το για περίπου 1 ώρα.

Αντί για αρνί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατσικάκι.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!!

Γαρυφαλλιά Ζάν «Τα ζαμπονάκια»

 

Διαβάστε επίσης

Χταπόδι με μακαρόνια

Ρόκα Παρμεζάνα

 

 

Δείτε Επίσης

τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα

1 μαρούλι Λίγο φρέσκο κρεμμύδι ½ αγγουράκι 1 αγγουράκι τουρσί προαιρετικά 4-5 ντοματίνια κομμένα στη ...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Twitter
YouTube