Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017
Home / ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ / Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα

τονοσαλάτα

1 μαρούλι

Λίγο φρέσκο κρεμμύδι

½ αγγουράκι

1 αγγουράκι τουρσί προαιρετικά

4-5 ντοματίνια κομμένα στη μέση

½ πιπεριά φρέσκια

1 αυγό βραστό

2 φέτες προσούτο

Λάδι, λεμόνι

Λίγο μέλι προαιρετικά

Αλάτι, πιπέρι

1 τόνο σε κονσέρβα

 

Προετοιμασία:

Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Παράλληλα βράζουμε και το αυγό. Και ψήνουμε το προσούτο στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 3 λεπτά μέχρι να γίνει κρίσπυ – τραγανό.

 Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και το κρεμμυδάκι,τα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα εάν είναι μεγάλα, την πιπεριά, το αγγούρι και το αγγουράκι τουρσί τα κόβουμε κατα προτίμηση ζουλιέν (μπαστουνάκια). Ρίχνουμε τα λαχανικά μας σε ένα βαθύ μπόλ,τον τόνο,αλάτι, πιπέρι,λάδι και λεμόνι.

Ανακατελυουμε μαλακά με τα χέρια μας.Σερβίρουμε σε ένα βαθύ μεγάλο πιάτο. Προσθέτουμε το προσούτο απο πάνω αφού το χουμε σπάσει με το χέρι μας και τέλος το αυγό κομμένο στη μέση.

Σημείωση:Αντί για προσούτο μπορούμε να βάλουμε μπέικον, επίσης το αυγό μπορούμε να το κόψουμε και σε φέτες ή όπως αλλιώς μας αρέσει. Το ίδιο ισχύει και για το κόψιμο του προσούτου

Καλή σας όρεξη!!!

Δείτε Επίσης

PANINO DI PROSCIUTTO

Μπαγκέτα με προσούτο, γραβιέρα και λόλα κόκκινη

  Μπαγκέτα με προσούτο, γραβιέρα και λόλα κόκκινη   Υλικά: 4 φέτες προσούτο 1 ντομάτα ...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Twitter
YouTube