Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017
Home / ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ / Συκωτάκια φρικασέ

Συκωτάκια φρικασέ

 

Συκωτάκια φρικασέ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά

Συνταγή για 6 άτομα

 

Υλικά:

1 ολόκληρη συκωταριά

3κ.σ. βούτυρο

2-3 κ.σ. αλεύρι

½ ποτήρι γάλα

1 ποτήρι νερό

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα (περίπου  12 κομμάτια)

½ ματσάκι άνηθο

½  ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

 

Για το αυγολέμονο:

1 κουταλιά κορν φλάουρ

2 αυγά

1 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

 

Προετοιμασία:

Πλένουμε τη συκωταριά πολύ καλά και την κόβουμε σε κανονικά κομμάτια, πλένουμε τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε το καθένα χωριστά. Στη συνέχεια περνάμε με το αλεύρι τη συκωταριά ίσα-ίσα.

 

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά τη συκωταριά. Στη συνέχεια σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ίσα-ίσα να μαλακώσουν, μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε τη συκωταριά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το γάλα, το νερό και τον άνηθο.

Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.

 

Για το αυγολέμονο:

Xωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν, να γίνουν σαν αφρός. Προσθέτουμε το λεμόνι σταδιακά, αλάτι, πιπέρι και τους κρόκους. Στο τέλος προσθέτουμε και το κορν φλάουρ το οποίο το έχουμε διαλύσει σε ένα ποτηράκι με λίγο ζωμό από το φαγητό μας. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Έπειτα παίρνουμε 2-3 κουταλιές ζωμό  από το φαγητό μας και ζεσταίνουμε το μίγμα , προσθέτουμε το μίγμα με τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα την οποία και έχουμε βάλει πάλι σε πολύ χαμηλή φωτιά για να πάρει την σωστή θερμοκρασία και ανακατεύουμε  τη κατσαρόλα κουνώντας τη δεξιά και αριστερά, μόλις πάρει μια βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε σε μια σουπιέρα ή σε ατομικά βαθιά πιάτα.

 

Σημείωση:

Για το αυγολέμονο καλό θα ήταν το φαγητό μας να έχει σταματήσει το βρασμό του και μετά να κάνουμε την διαδικασία για να μην μας βράσει το αυγό όταν ρίχνουμε μέσα το ζωμό, λόγω υψηλής θερμοκρασίας.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!!

Γαρυφαλλιά Ζάν «Τα ζαμπονάκια»

Διαβάστε επίσης

Kοτόπουλο γεμιστό με συκωτάκια, κουκουνάρι και σταφίδες

Σουπιές με σπανάκι

 

 

Δείτε Επίσης

τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα

1 μαρούλι Λίγο φρέσκο κρεμμύδι ½ αγγουράκι 1 αγγουράκι τουρσί προαιρετικά 4-5 ντοματίνια κομμένα στη ...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Twitter
YouTube