Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017
Home / οι συνεργάτες μας / Σιδερίδης Αριστοτέλης ορθοπαιδικός χειρουργός

Σιδερίδης Αριστοτέλης ορθοπαιδικός χειρουργός

Ο ορθοπαιδικός χειρουργός Σιδερίδης Αριστοτέλης γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος του 5ου Λυκείου Θεσσαλονίκης το 1986 εισήχθη με Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . Αποφοίτησε το 1992 με βαθμό 8,6 ( λίαν καλώς ).

Κατά την εξειδίκευσή του, εργάστηκε στην Α΄Χειρουργική Κλινική του 424 ΓΣΝΕ, στην Δ΄ Χειρουργική Κλινική του Θεαγενείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στην Ορθοπαιδική Κλινική του ΓΝΝ Βεροίας και ολοκλήρωσε την Ορθοπαιδική ειδικότητα στην Α΄Ορθοπαιδική κλινική του ΓΝΝ Κιλκίς. Ακολούθησε μετεκπαίδευση στην Β΄Πανεπιστημιακή Κλινική του ΑΠΘ, στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματά, με αντικείμενο την Ορθοπαιδική παίδων.

Κατά την ειδικότητα και μετά τη λήψη αυτής ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις αθλητικές κακώσεις και την αρθροσκοπική χειρουργική όλων των αρθρώσεων, με μετεκπαίδευση σε κέντρα της Γερμανίας και Γαλλίας. Επίσης μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλία στις ολικές αρθροπλαστικές ισχίου ελάχιστης παρεμβατικότητας AMIS. Από το 2011 ασχολείται ιδιαίτερα με την χειρουργική θεραπεία χόνδρινων βλαβών και είναι ενεργό μέλος της ICRS ( Διεθνής Εταιρία για την αποκατάσταση του Αρθρικού Χόνδρου ), καθώς και με τις βιολογικές θεραπείες ( PRP, μεσοθεραπεία ).

Υπηρέτησε από το 2003 ως το 2014 στο ΙΚΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, μέλος της ομάδας The.M.I.S. ( Τhessalonikiminimallyinvasivesurgerycenter) από το 2011. Mέλος του ISAKOS( Παγκόσμια Εταιρία Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Γόνατος) teachingcenterστον Άγιο Λουκά, που χορηγεί επίσημα μετεκπαίδευση σε νέους ορθοπαιδικούς στο αντικείμενο των αθλητικών κακώσεων.

Ως μέλος της ομάδας TheMIS, συμμετείχε στη διοργάνωση 3 ορθοπαιδικών σεμιναρίων στο νοσοκομείο Άγιος Λουκάς στη Θεσσαλονίκη με διεθνή συμμετοχή ενώ η ομάδα πρωτοπορεί παγκοσμίως με μεγάλη σειρά αυτόλογων μεταμόσχεύσεων χονδροκυττάρων σε μεγάλες χόνδρινες βλάβες γόνατος, σε ένα στάδιο.

Επιστημονικά συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και σεμιναρίων, ελληνικών και διεθνών, συμμετείχε ως τώρα σε 54 μελέτες και 27 δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και σε 2 skillscoursesτης ICRS. Την τελευταία διετία ασκεί εκπαιδευτικό έργο για λογαριασμό της Παγκόσμιας Εταιρίας Χόνδρου. Περισσότερες πληροφορίες στο www.the-mis.gr.

 

 

Διεύθυνση:

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ : Αδριανουπόλεως 6 Τηλ 2310223113, 2310250101,   F 2310390011

ΘΕΡΜΗ : Παπαναστασίου 24   Τηλ 2310466940

ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ : Πανόραμα   Τηλ 2310390719

http://www.the-mis.gr/site/

Δείτε Επίσης

Aλκιβιάδης Φ. Παππάς Χειρουργός – Πρωκτολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Παν. Αθηνών

O Aλκιβιάδης Φ. Παππάς ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από ...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Twitter
YouTube