Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018
Home / υποστηρίζω / Το Χαμόγελο του Παιδιού

Το Χαμόγελο του Παιδιού

 

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπειτο χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν κανγονείς.

Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια, ας ενωθούμε όλοι κι ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά: αλβανάκια, άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός οσύλλογος θα λέγεται: «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, ανενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».

(από το ημερολόγιο του Ανδρέα Γιαννόπουλου, Νοέμβριος 1995)

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένας εθελοντικός οργανισμός για τα παιδιά, που διανύει φέτος τον 18ο χρόνο δράσης. Ξεκίνησε ως επιθυμία του 10χρονου Ανδρέα Γιαννόπουλου, που λίγο πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή, αποτύπωσε στο ημερολόγιο του το παιδικό αυτό όραμα. Το όνειρο του Ανδρέα πήρε μορφή με το πρώτο Σπίτι για τα παιδιά που ξεκίνησε να λειτουργεί λίγους μήνες μετά, φτάνοντας σήμερα να είναι ένας Οργανισμός το έργο του οποίου έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία και να αποδεικνύει σε όλους μας το μεγαλείο που μπορεί να επιτευχθεί, όταν οι άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό -ακριβώς όπως είχε προβλέψει ένα 10χρονo παιδί- πολύ πριν το διαπιστώσουμε εμείς οι «μεγάλοι»…

Μέσα από τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και, με τη βοήθεια εργαζομένων και εκατοντάδων εθελοντών, υποστηρίζονται 365 ημέρες το χρόνο δεκάδες δράσεις για τη φροντίδα και την προστασία της σωματικής και της ψυχικής υγείας, αλλά και της ασφάλειας χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ολόκληρος ο οργανισμός επιβιώνει αποκλειστικά χάρη στις χρηματικές δωρεές του απλού κόσμου και τις χορηγίες -χρηματικές ή σε είδος– εταιρειών, που συμμετέχουν με τον τρόπο αυτό στην ποιοτική κάλυψη των αναρίθμητων αναγκών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που ο οργανισμός εκπροσωπεί. Τα οικονομικά στοιχεία του οργανισμού ελέγχονται από το σώμα ορκωτών ελεγκτών της Price Waterhouse Coopers, ενώ, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του προηγούμενου έτους, μόλις το 10% των εσόδων του δαπανάται για τη διοικητική του λειτουργία. Με άλλα λόγια, από κάθε 1 ευρώ που προσφέρεται στον οργανισμό, τα 90 λεπτά αξιοποιούνται απευθείας στο σκοπό για τον οποίο και εξαρχής προσφέρονται.

Αυτοί είναι και οι κυριότεροι λόγοι που συντελούν στο γεγονός ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σύμφωνα με σχετικές έρευνες που διεξάγονται (π.χ. Awareness & Social Behavior Index ASBI 2012), καταλαμβάνει σταθερά τα τελευταία 7 χρόνια την πρώτη θέση στην συνείδηση και την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Παράλληλα, η αναγνώριση του έργου που επιτελεί ο οργανισμός, έχει οδηγήσει στη διεθνή καταξίωσή και την ενεργό συμμετοχή του σε σημαντικές πρωτοβουλίες στο εξωτερικό. Ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς κάθε παιδιού, κάθε γονέα και πολλών δημόσιων και κρατικών λειτουργών, αφού προσπαθεί και επιτυγχάνει να δίνει άμεσα λύσεις στα εκατοντάδες προβλήματα που τα παιδιά αντιμετωπίζουν, πάντα από την πρώτη γραμμή και μέσα από συνεργασία με κάθε αρμόδιο φορέα.

 

Ζήνωνος Ελεάτου 10, 15124, Μαρούσι τηλ.: 210 3306140, φαξ: 210 3843038,

 e-mail: info@hamogelo.gr

http://www.hamogelo.gr/

Δείτε Επίσης

ANASA_LOGOo

ΑΝΑΣΑ

Η ψυχογενής ανορεξία είναι μια από τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής και χαρακτηρίζεται από εκούσια απώλεια σωματικού βάρους, προκαλούμενη ή/και ...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Twitter
YouTube